ΨΥΧΡΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

πηγή: 3bmeteo.com

Ψυχρή εισβολή περιμένουμε από το Σάββατο. Είναι από τις ελάχιστες φορές που δεν θα σας δώσω τον συνηθισμένο πίνακα στις προγνώσεις, καθώς υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα όσον αφορά τα φαινόμενα.

Βαθμιαία το Σάββατο πολικής προέλευσης αέρια μάζα θα προκαλέσει αισθητότατη πτώση της θερμοκρασίας. Το βράδυ στα ορεινά – ημιορεινά τα θερμόμετρα θα πέσουν σε αρνητικές τιμές. Κυριακή και Δευτέρα φαίνονται οι πιο ψυχρές ημέρες.

Πόσο κάτω από το μηδεν θα πέσει η θερμοκρασία θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες που δεν έχουν ξεκαθαρίσει. Από την πιθανότητα νεφοσκεπή καιρού χωρίς άκρως χαμηλές θερμοκρασίες και πιθανές χιονοπτώσεις πολύ χαμηλά – έως καθαρό καιρό που αν εξελιχθεί θα μπορούσε να δώσει άκρως χαμηλές τιμές.

Την σοβαρή αυτή εξέλιξη του καιρού θα συζητήσουμε το βράδυ της Τετάρτης ακριβώς στις 22:00 με τον μετεωρολόγο του Εθνικού Αστεροσκοπέιου Αθηνών Στρατή Βουγιούκα στην εκπομπή μας “10 ΜΠΟΦΟΡ” στο Ραδιόφωνο του VOX 103,3 και μέσω διαδικτύου μας ακούτε στο σύνδεσμο http://live24.gr/radio/generic.jsp?sid=803

Ο καιρός μέχρι και την Παρασκευή: Θα διατηρηθεί ο ανοιξιάτικος καιρός έως και την Πέμπτη με την θερμοκρασία να φτάνει και τους 18 βαθμούς. Βαθμιαία αλλαγή του καιρού την Παρασκευή με σποραδικές βροχές μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι στο Ιόνιο ΒΔ θα ενισχυθούν στα 6 μποφόρ, η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα.

Θοδωρής Κονδύλης

Θοδωρής Κονδύλης

🎓MSc Φυσικών Καταστροφών & Κρίσεων 📚Edu Μετεωρολογία & Κλιματική Αλλαγή 🎓BSc Μηχανικός Πληροφορικής

Αφήστε μια απάντηση