ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΗΛΕΙΑΣ 22-26.2.2019 | ΠΟΛΥ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ, ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ & ΛΙΓΕΣ ΒΡΟΧΕΣ/ΧΙΟΝΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Λίγες σποραδικές βροχές περιμένουμε από το απόγευμα της Παρασκευής, η θερμοκρασία για μια ακόμα ημέρα σε καλά επίπεδα.

Μεταβολή του καιρού το Σάββατο με βροχές και βαθμιαία αισθητή πτώση της θερμοκρασίας (έως -1οC στα ορεινά). Έτσι από το απόγευμα οι βροχές στα ορεινά θα μετατραπούν σε χιονοπτώσεις, από τα 600μ. υψόμετρο. Το σημαντικό της κακοκαιρίας θα είναι η ενίσχυση των ανέμων σε θάλασσα και στεριά, βορειοανατολικοί, από το απόγευμα σταδιακά 6-7 και μέχρι το βράδυ θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Με την ενίσχυση των ανέμων τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και σχεδόν θα σταματήσουν, έτσι την Κυριακή περιμένουμε νεφώσεις με λίγα σποραδικά φαινόμενα (βροχή/χιόνι ορεινά),  θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις τοπικά στα ορεινά, κεντρικά και νότια 9-10 μποφόρ. Προσοχή στους σφοδρούς ανέμους. Παγετός μόνο στα ορεινά.

Την Δευτέρα θα διατηρηθούν οι θυελλώδεις ΒΑ 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Βροχές ή χιόνι στα ορεινά δεν προβλέπονται. Παγετός μόνο στα ορεινά -1.

Τέλος, την Τρίτη θα είναι μέρα βελτίωσης, οι άνεμοι το πρωί στα 6 με 7 με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο.

Θοδωρής Κονδύλης

🎓MSc Φυσικών Καταστροφών & Κρίσεων 📚Edu Μετεωρολογία & Κλιματική Αλλαγή 🎓BSc Μηχανικός Πληροφορικής

Αφήστε μια απάντηση