Αλλαγή καιρού από την Πέμπτη – Αναλυτική πρόγνωση

Μετά από μια περίοδο καλοκαιρίας και υψηλών θερμοκρασιών, από την Πέμπτη ατμοσφαιρική διαταραχή από την κεντρική Μεσόγειο (όπως βλέπουμε στην δορυφορική) θα αλλάξει τον καιρό της περιοχής μας με βροχές και την θερμοκρασία σε πιο φυσιολογικές, για την περίοδο που διανύουμε, τιμές.

Καλοδεχούμενες οι βροχές, ωστόσο οι καταιγίδες αυτή την εποχή αποτελούν απειλή για τους αγρότες καθώς σε πολλές περιπτώσεις συνοδεύονται από χαλάζι.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ 4ΗΜΕΡΟ:

Σήμερα ΤΕΤΑΡΤΗ, αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Αργά το βράδυ περιμένουμε τοπικές βροχές – λασποβροχές. Άνεμοι ΝΑ σε ενίσχυση στα 6-7 στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία στους 32οC.

Την ΠΕΜΠΤΗ, κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 4-5. Η θερμοκρασία σε πτώση στους 27οC

Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν με πιθανότητα για μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι Δ 4-5. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση στους 23οC.

Το ΣΑΒΒΑΤΟ,  οι απογευματινές μπόρες φαίνεται να εντοπίζονται κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ 4-5. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο στους 25οC.

2.5.2018 09:10 | πρόγνωση καιρού: Θοδωρής Κονδύλης 

    ΝΕΟΤΕΡΑ στοιχεία στην εκπομπή μας 10 ΜΠΟΦΟΡ ΑΠΟΨΕ στις 22:00 στον VOX FM 103.3 και μέσω του διαδικτύου μας ακούτε στο http://live24.gr/radio/generic.jsp?sid=803

Θοδωρής Κονδύλης

🎓MSc Φυσικών Καταστροφών & Κρίσεων 📚Edu Μετεωρολογία & Κλιματική Αλλαγή 🎓BSc Μηχανικός Πληροφορικής

Αφήστε μια απάντηση