You are currently viewing ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΗΛΕΙΑΣ & ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 3 – ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΗΛΕΙΑΣ & ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 3 – ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Βαθμιαία ενίσχυση των ανέμων περιμένουμε το νέο 24ωρο (Πέμπτη). Την Παρασκευή θα επικρατήσει ισχυρός μαΐστρος , δημιουργώντας επικίνδυνες συνθήκες για ταχεία εξάπλωση πυρκαγιών. Το Σάββατο οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και θα επικρατήσει το Σαββατοκύριακο ήπιος καλοκαιρινός καιρός .

Αναλυτικά, την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020, περιμένουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 σε ενίσχυση 5 και στα βόρεια ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς στα πεδινά και από 16 έως 28 βαθμούς στα ημιορεινά – ορεινά. Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών.

Στην Ζάκυνθο, γενικά αίθριος. Οι άνεμοι  βορειοδυτικοί σε ενίσχυση 5 και στα δυτικά και βόρεια έως ισχυροί 6 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών.

Το επόμενο τετραήμερο:

Την Παρασκευή, περιμένουμε ηλιοφάνεια, οι άνεμοι βορειοδυτικοί ισχυροί 6 και στο Ιόνιο έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα. Επικίνδυνες καιρικές συνθήκες ταχείας εξάπλωσης πυρκαγιών.

Το Σάββατο, γενικά αίθριος, οι άνεμοι νοτιοδυτικοί έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα. Αυξημένη υγρασία.

Την Κυριακή, λίγες νεφώσεις το απόγευμα, οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί έως μέτριοι 5. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση. Αυξημένη υγρασία.

Την Δευτέρα, λίγες νεφώσεις, οι άνεμοι έως μέτριοι, η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών

Θοδωρής Κονδύλης

🎓MSc Φυσικών Καταστροφών & Κρίσεων 📚Edu Μετεωρολογία & Κλιματική Αλλαγή 🎓BSc Μηχανικός Πληροφορικής

Αφήστε μια απάντηση