You are currently viewing ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ & ΔΕΥΤΕΡΑ 22-23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ & ΔΕΥΤΕΡΑ 22-23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Κακοκαιρία περιμένουμε το επόμενο 48ωρο (Κυριακή & Δευτέρα 22-23 Δεκεμβρίου), με κύρια χαρακτηριστικά τους πολύ ενισχυμένους ανέμους που θα φτάσουν το πρωί της Δευτέρας στο Ιόνιο και τα 9 μποφόρ και τις κατά τόπους έντονες βροχές και καταιγίδες (κυρίως στα ημιορεινά – ορεινά). Όσον αφορά την εξέλιξη παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων, η προγνωσιμότητα είναι εξαιρετικά κακή, έτσι, δεν θα προχωρήσουμε στην πρόγνωση άνω των 48ωρών. Η εικόνα του καιρού των Χριστουγέννων θα πρέπει να ξεκαθαρίσει αύριο.

Αναλυτικά, την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους έντονες. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στα ημιορεινά – ορεινά. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί ενισχυόμενοι σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, από το απόγευμα στρέφονται σε δυτικούς έως θυελλώδεις 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς στα πεδινά και από 8 έως 13 στα υπόλοιπα ημιορεινά – ορεινά.

Την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, περιμένουμε κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί, 7-8, νωρίς το πρωί έως πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ στο Ιόνιο.  Η θερμοκρασία σε πτώση.

Θοδωρής Κονδύλης

🎓MSc Φυσικών Καταστροφών & Κρίσεων 📚Edu Μετεωρολογία & Κλιματική Αλλαγή 🎓BSc Μηχανικός Πληροφορικής

Αφήστε μια απάντηση