You are currently viewing 2021 ΕΥΧΕΣ! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

2021 ΕΥΧΕΣ! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Το 2020 ήταν μια χρονιά που κυριάρχησε σε τοπικό, εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο η υγειονομική κρίση της πανδημίας της covid-19, φέρνοντας στην επιφάνεια αξίες της ζωής που είχαμε ξεχάσει, σε ένα κόσμο που κυριαρχεί η απληστία, η αδηφαγία, ο υλισμός, η φιλοχρηματία, η μισαλλοδοξία και ο τυχοδιωκτισμός, αναπροσαρμόζοντας τις ανθρώπινες προτεραιότητες.

Παράλληλα η κλιματική κρίση. Ο κυκλώνας “Ιανός” ή ο καύσωνας του Μαΐου δεν είναι απλώς “καμπανάκια” της κλιματικής αλλαγής, αλλά η νέα πραγματικότητα.

Όλα αυτά είναι ένας τροφοδοτούμενος κύκλος και μάλιστα επιταχυνόμενος, με τις φυσικές διεργασίες να εμπλέκονται με την ανεξέλεγκτη και αυξανόμενη ανθρώπινη δραστηριότητα, συνδυασμός ο οποίος οδηγεί στην περιβαλλοντική υποβάθμιση και αυτή η υποβάθμιση καταλήγει σε ανθρωπιστικές κρίσεις.

Αυτή την εμπειρία θα πρέπει να την μετατρέψουμε σε μάθημα και να την εκμεταλλευτούμε, προσαρμόζοντας τα συστήματά μας σεβόμενοι την φύση και επαναφέροντας τις αξίες, να γίνουμε περισσότερο άνθρωποι, λιγότερο υλιστές και περισσότερο δυνατοί, με μεγαλύτερη επίγνωση στο τι έχει τη μεγαλύτερη αξία στην ζωή, στην κοινωνία και στην ανθρώπινη δραστηριότητα κάθε έκφανσης.

Φίλες και φίλοι

Το 2020 φεύγει, με 280 προγνώσεις καιρού για την περιοχή της Ηλείας, με τις οποίες προσπάθησα να σας ενημερώσω. 580.000 ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας.  Σίγουρα υπήρξαν αστοχίες, είτε σε μεγάλο, είτε σε μικρό βαθμό, αυτό στον καιρό πολλές φορές είναι αναπόφευκτο. Σε κάθε περίπτωση πάντα ο στόχος είναι να είμαστε κοντά στις πραγματικές συνθήκες.

Ελπίζω να σας βοήθησα στην καθημερινότητά σας το 2020, κλείνοντας 11 χρονιά στο χώρο της ενημέρωσης καιρού και των φυσικών καταστροφών.

Το 2021, στην εποχή της κλιματικής και υγειονομικής κρίσης, ας ελπίσουμε να είναι ένα έτος με όσο το δυνατόν λιγότερες φυσικές καταστροφές. Στο χέρι μας είναι να λάβουμε εκείνα τα μέτρα, πολιτεία και πολίτες, για την προστασία ζωής και περιουσίας, με γνώμονα πάντα τον σεβασμό στη φύση.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!
Θοδωρής Κονδύλης

Θοδωρής Κονδύλης

🎓MSc Φυσικών Καταστροφών & Κρίσεων 📚Edu Μετεωρολογία & Κλιματική Αλλαγή 🎓BSc Μηχανικός Πληροφορικής