You are currently viewing 18:00 | Medicane “Ιανός” | Kαταρρακτώδεις βροχές

18:00 | Medicane “Ιανός” | Kαταρρακτώδεις βροχές

Ιδιαίτερα μεγάλα ύψη βροχής καταγράφονται από τους μετεωρολογικούς σταθμούς. Συνολικά και έως αυτή την ώρα, από την έναρξη του μεσογειακού κυκλώνα στην Φυλακτή Καρδίτσας στην Λίμνη Πλαστήρα το ύψος βροχής ξεπερνά τα 300 χιλιοστά από τα οποία τα 290 έχουν πέσει το τελευταίο 18ωρο, στην ορεινή Ηλεία, στην Λαμπεία, φτάνει τα 160 χιλιοστά και στην Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας τα 128 χιλιοστά. Να σημειώσουμε ότι λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης στα νησιά του Ιονίου δεν γνωρίζουμε τα ύψη βροχής που έχουν καταγραφεί εκεί.

Ο κυκλώνας αρχίζει να κινείται, με το κέντρο του βορειοδυτικά της Βάρδας, ο οποίος θα πρέπει να κινηθεί νοτιότερα κατά την διάρκεια της νύχτας και το πρωί του Σαββάτου, παράλληλα με τις ακτές της Ηλείας και της Μεσσηνίας με σαφώς πιο εξασθενημένους ανέμους, συγκριτικά με την άφιξή του στα νησιά του Ιονίου το πρωί της Παρασκευής. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. Προσοχή στις περιοχές αυτές έως ότου περάσει το σύστημα.

Το Σάββατο βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Στερεά, τη νότια και ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Θοδωρής Κονδύλης

🎓MSc Φυσικών Καταστροφών & Κρίσεων 📚Edu Μετεωρολογία & Κλιματική Αλλαγή 🎓BSc Μηχανικός Πληροφορικής

Αφήστε μια απάντηση