You are currently viewing Ηλεία: Θα συνεχιστούν οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες χωρίς όμως επικίνδυνα φαινόμενα

Ηλεία: Θα συνεχιστούν οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες χωρίς όμως επικίνδυνα φαινόμενα

19:20 | Σύμφωνα με όλα τα τελευταία στοιχεία εξέλιξης του βαρομετρικού χαμηλού και η όλη πορεία του συστήματος, τις επόμενες ώρες και κατά την διάρκεια της νύχτας οι βροχές και οι καταιγίδες που πιθανόν να εκδηλωθούν δεν φαίνεται να είναι ισχυρές, ή δυνητικά ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα. Κατά κανόνα θα είναι ποτιστικές. Λόγω της εξέλιξης αυτής, επικαιροποιείται και το Δελτίο Καιρού για την άρση της επικινδυνότητας. 

17:30 | Ύφεση παρουσιάζει ο καιρός μετά το πέρασμα του ψυχρού μετώπου, με τα σημαντικότερα φαινόμενα να καταγράφονται στο Κατάκολο και την Ζαχάρω με ύψη βροχής περί τα 25 χιλιοστά, χωρίς ακρότητες.

15:00 | Αργά αλλά σταθερά επιδεινώνεται ο καιρός στην Ηλεία, ήδη αυτή την ώρα ισχυρές καταιγίδες εκδηλώνονται στα παράκτια και βορειοδυτικά του νομού. Ενισχύονται οι άνεμοι και στις χερσαίες περιοχές και φτάνουν έως ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ τα 8 με 9 μποφόρ φτάνουν στο Ιόνιο.

πηγή: meteologix.com

13:30 | Υπό την επιρροή του βαθέος βαρομετρικού χαμηλού με κέντρο στην Σικελία σταδιακά η περιοχή μας, ήδη οι άνεμοι στα παράκτια παρουσιάζουν ενίσχυση και φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Παράλληλα, μέτωπα κακοκαιρίας με ισχυρές καταιγίδες κινούνται αργά ανατολικά και θα επηρεάσουν την περιοχή μας τις αμέσως επόμενες ώρες με κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα.

Θοδωρής Κονδύλης

🎓MSc Φυσικών Καταστροφών & Κρίσεων 📚Edu Μετεωρολογία & Κλιματική Αλλαγή 🎓BSc Μηχανικός Πληροφορικής

Αφήστε μια απάντηση